• Európsky deň jazykov
            • Európsky deň jazykov

            • 26.9.2022- V tento deň sme si rôznymi aktivitami spestrili vyučovanie. Na anglickom jazyku sme si precvičili jazyky rôznymi jazykolammi. Dozvedeli sme sa o pôvode jazykov, zaujímavosti a fakty o jazykoch a vytvorili si plagát. Na nemeckom jazyku sme lúštili osmemsmerovku, na matematike sme si zopakovali rímske číslice a grécku abecedu. Mgr.Dajana Mrvová Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky deň jazykov .

               

          • Program "Zbieram baterky"
            • Program "Zbieram baterky"

            • Naša škola sa zúčastňuje projektu „Zbieram baterky „.V  šk. roku 2021/2022 sa vyzbieralo spolu približne 180 kg použitých batérii a pár požitých žiariviek, ktoré sa  odovzdali  na recykláciu.

              Najlepší žiaci, ktorí priniesli najviac bateriek:

              1. miesto Timko Molnár/ 2156 kusov

              2. miesto Sára Miškolciová/ 1743 kusov

              3. miesto Lucia Bučeková / 1514 kusov

              4. miesto Lea Mutišová / 1210 kusov

              5. miesto Lucia Rezbaríková / 1178 kusov

              Ďakujeme všetkým žiakom a rodičom za spoluprácu a aj naďalej pokračujeme v tomto školskom roku v zbere použitých batérii, žiariviek, starých mobilov, záložných zdrojov PC...

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Program "Zbieram baterky".

          • Projektové vyučovanie 1.A
            • Projektové vyučovanie 1.A

            • Tímové učenie prostredníctvom viacerých zmyslov má pre deti veľký význam. Preto sme si dnes vyskúšali projektové vyučovanie v relaxačnej zóneHoci ubehol len krátky čas od nástupu žiakov do školy, prváčikovia si  toto vyučovanie dnes určite užili. Projektové vyučovanie najmenších žiakov na hodine matematiky sa deťom veľmi páčilo. V relaxačnej zóne zažili tú pravú atmosféru. Žiaci skladali, tvorili, robili hravé činnosti s geometrickými tvarmi,  útvarmi, hľadali, poznávali a vykonávali veľa iných edukačných aktivít, prostredníctvom ktorých si rýchlo a bravúrne osvojili nové učivo. Zároveň sme dbali na psychohygienu, rozvíjali zručnosti, sebarealizáciu, tímovú prácu, myslenie, argumentáciu, bádateľstvo,  a v neposlednom rade mali deti z takéhoto učenia  veľkú radosť. Projektové vyučovanie v relaxačnej zóne budeme určite opakovať aj častejšie, už teraz sa na to deti veľmi tešia. Tr. uč. G. Dragulová Do fotogalérie bol pridaný nový album Projektové vyučovanie 1.A.

          • Deň zdravia v Zavare
            • Deň zdravia v Zavare

            • Dňa 23.9. sa žiaci z našej školy zúčastnili priateľských zápasov vo vybíjanej a vo futbale v Zavare pri príležitosti Dňa zdravia. Naši žiaci vzorne a s veľkým nasadením reprezentovali našu školu, za čo im patrí veľká vďaka.

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň zdravia v Zavare.

          • September - mesiac finančnej gramotnosti
            • September - mesiac finančnej gramotnosti

            • Od roku 1966 si svet každý rok presne 8. septembra pripomína Medzinárodný deň gramotnosti, ktorého cieľom je bojovať protianalfabetizmu čiže negramotnosti. Na Slovensku je tento problém zanedbateľný, rieši ho povinná školská dochádzka. V škole sa naučíme čítať, písať, počítať.  Avšak jedným zveľkých rizík dnešnej spoločnosti je negramotnosť finančná, ktorá je i jedným z faktorov, ktoré prispeli k finančnej kríze. Neschopnosť robiť správne finančné rozhodnutia veľmi negatívne zasahuje do života ľudí. Preto aj my sme počas septembra mali na matematike aktivity, ktoré boli zamerané na zvyšovanie finančnej gramotnosti žiakov. Žiaci piateho ročníka si na hodine matematiky zlepšovali finančnú gramotnosť formou hry. Vytvorili si vlastné predajne rozličného tovaru. Pre ich predajne vymysleli názov, určili si role -pokladník, obsluha, kupujúci,... Naučili sa vyrobiť účet, počítať s eurami. Žiaci siedmeho ročníka mali úlohy zamerané na finančný rozpočet, mesačné výdavky, porovnávanie cien tovarov v jednotlivých obchodoch. V skupináchsi zahrali hru, v ktorej nakupovali podľa zoznamu potraviny a pracovali s reklamnými letákmi, kde mali aktuálne zľavy na potraviny. Žiaci zohľadňovali pri nákupe (hmotnosť potravín, % zľavy, cestovné náklady,…). Tvorivosť mali možnosť siedmaci využiť pri tvorbe vlastnej100-eurovej bankovky. Aktivity, úlohy aj hry boli poučné, zábavné ažiakom sa páčili. 

              Ing. Lenka Hanáková, Mgr. Dana Trnková  Do fotogalérie bol pridaný nový album September - mesiac finančnej gramotnosti .

          • Zbierka "Biela pastelka"
            • Zbierka "Biela pastelka"

            • 23.9.2022 -“Biela pastelka” je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomocí zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Ďakujem žiakom (dobrovoľníkom) 9.ročníka, Terezke Ambrušovej, Nelke Mericovej a Matúšovi Majláthovi za pomoc pri vyzbieraní krásnej sumy 131,10€. Mgr.Dajana Mrvová (ŽŠR)

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Zbierka "Biela pastelka".

               

          • Zážitkové učenie v 1. A triede
            • Zážitkové učenie v 1. A triede

            • Piatková hodina slovenčiny prebiehala úplne inak. Jednou z tém v šlabikári je aj ovocie a zelenina, tak som sa rozhodla, že spravím učenie zaujímavejšie, pútavejšie.
              Zahrali sme sa na trhovníkov, deti predávali a kupovali najrôznejšie druhy ovocia a zeleniny. Potom so zaviazanými očami určovali ovocie a zeleninu podľa vône či podľa chuti. Dobre sme sa zabavili, hlavne pri ochutnávke niektorých druhov, ako je cesnak, cibuľa, škorica, kyslé jabĺčko, fazuľa, surový zemiak a podobne. Náš trh sa vydaril na výbornú, deti si veľmi rýchlo a ľahko osvojili učivo rôznymi zmyslami, čo sa im neskutočne páčilo. Už teraz sa tešia na takýto štýl učenia hrou.
              tr. učiteľka G. Dragulová  Do fotogalérie bol pridaný nový album Zážitkové učenie v 1. A triede.

            • Novinky na našej škole

            • Milí rodičia a priatelia školy,

              rada by som vám predstavila novinky na našej škole - zmena priestoru. Postupujeme v duchu motta našej škola - učím sa rád, pretože som tu rád. Naši žiaci trávia v priestoroch školy niekedy rovnaký čas, ako vy v práci. Preto našou snahou je, aby sa tu cítili príjemne, pretože aj estetika prostredia vplýva na výkon. Prvou veľkou novinkou je kompletná premena spoločenskej miestnosti vďaka finančnej podpore Trnavského samosprávneho kraja (získanie dotácie v programe "Podpora aktivít organizácií na území Trnavskej župy"). Spoločenská miestnosť sa stala multifunkčným priestorom pre knižnicu, pre predmety charakteristické skupinovou výučbou, pre komunikačné predmety, rovnako aj pre ŠKD či krúžky. Je to priestor pre besedy, súťaže, vďaka drevenému pódiu i vystúpenia.

              Tento školský rok máme navýšený počet školských klubov. Aj z tohto dôvodu vznikla v budove prvého stupňa veľká relaxačno-čitateľská zóna. Priestor slúži žiakom aj cez prestávky, obsadený je však aj počas vyučovacích hodín.

              Oddychové zóny sa snažíme budovať aj na druhom stupni. Na základe môjho pozorovania ich žiaci veľmi radi využívajú počas prestávok aj na diskusie s vyučujúcimi.

              Prioritou školy stále zostáva edukačný proces. Avšak vieme, že aj prostredie umožňuje inovovať prístup k výučbe.

            • Poďakovanie Rade rodičov

            • Vedenie školy ďakuje Rade rodičov za zakúpenie materiálnych a edukatívnych pomôcok pre učieľov a žiakov našej školy. Konkrétne za zakúpenie nových stoličiek do počítačovej miestnosti, stolového počítača pre žiakov. Ďalej za zakúpenie pomôcok k vzdelávaciemu procesu - magnetická všeobecnogeografická mapa, ktorá je umiestnená v spoločenskej miestnosti, interaktívne geografické a dejepisné mapy, ktoré v online prostredí vedia využívať aj žiaci. Pani psychologičke bola zakúpená flipchartová tabuľa, ktorá jej pomôže pri vizuálnych podkladoch pri práci s deťmi. 

          • Divadelné predstavenie
            • Divadelné predstavenie

            • Dňa 21. 9. 2022 sa uskutočnilo v dome kultúry v Seredi divadelné predstavenie v anglicko-slovenskom jazyku s názvom -"Lazy Goat- lenivá koza" Predstavenia sa zúčastnili žiaci tretích tried, štvrtej a piatej triedy.
              Žiaci si mohli zlepšiť svoje schopnosti čo sa týka porozumenia a počúvania pri komunikácii v anglickom jazyku zábavnou formou. Predstavenie sa žiakom podľa ich slov páčilo, v budúcnosti sa tešíme na ďalšie predstavenia. Pán uč. Báby Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadelné predstavenie.

          • Výsledky volieb do Rady školy
            • Výsledky volieb do Rady školy

            • Dňa 20.9. sa uskutočnili voľby zástupcu za rodičov ZŠ do Rady školy pri ZŠ s MŠ Šúrovce. Výsledky volieb:

              1. Ing. Martin Mlích – 71 hlasov

              2. Zuzana Miškolciová – 24 hlasov

              3. Mgr. Jana Mesárošová – 20 hlasov

          • Beseda so včelárom
            • Beseda so včelárom

            • Žiaci šiesteho ročníka majú v učebných plánoch učivo o včele medonosnej. Už tradične pozývame na besedu skúseného včelára zo SZV. Žiaci sa dozvedeli veľa zaujímavostí zo sveta včiel: kto býva v úli, aké sú priame a nepriame produkty včiel, ako sa správať pri úľoch,...Počas besedy si žiaci aj zasútažili a okrem nových poznatkov si odniesli aj sladkú odmenu. Pani uč. Trnková Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda so včelárom .

          • RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE
            • RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

            • V utorok 20.9.2022 sa o 16:00 hod. uskutoční rodičovské združenie, na ktoré pozývame všetkých rodičov našich žiakov. O 17:00 prebehne voľba zástupcu za rodičov ZŠ do rady školy. Kandidáti sa stále môžu prihlásiť.

          • Oznam
            • Oznam

            • Z organizačných dôvodov bude dňa 23.9. /piatok/ ŠKD v prevádzke do 14:00 hod. 

              Za porozumenie ďakujeme. Mgr. Alena Susková, riaditeľka školy

          • Ponuka krúžkov
            • Ponuka krúžkov

            • Milí rodičia,

              dnes Vám Vaše dieťa odovzdá vzdelávací poukaz. Ten je možné použiť u akéhokoľvek poskytovateľa záujmového vzdelávania. Aj naša škola si pre Vás pripravila ponuku krúžkov https://surovcezs.edupage.org/kruzky/. Preto budeme radi, ak vzdelávací poukaz vrátite k nám do školy do 20.9., čím podporíte aktivity na našej škole.

              Mgr. Alena Susková