• Chrípkové prázdniny
            • Chrípkové prázdniny

            • Vážení rodičia,

              vzhľadom k veľkej chorobnosti u detí na I. stupni, na základe odporúčania RÚVZ Trnava bude prerušený výchovno-vzdelávací proces v triedach na I. stupni od zajtra 30.11.do piatku 2.12. Žiaci nastúpia na riadne vyučovanie v pondelok 5.12. Žiaci sú odhlásení z obedov. Vedenie školy

          • Náboj junior
            • Náboj junior

            • V piatok 25.11.2022 sa uskutočnila medzinárodná matematicko-fyzikálna súťaž 4-členných tímov žiakov ZŠ a OG. Celkovo súťažilo 1400 tímov v ôsmich krajinách Európy – v tom istom čase riešili tie isté úlohy. Na Slovensku bolo 25 súťažných miest. Našu školu reprezentovali 4 deviatačky: Terézia Ambrušová, Mia Bobáková, Petra Lefantová a Nela Mericová. V oblasti Trnava získali dievčatá 17. miesto.

              Všetkým štyrom ďakujeme za reprezentáciu. Pani uč. Trnková

              Kompletné výsledky – Slovensko aj medzinárodné – sú na https://junior.naboj.org/sk/sk/

          • Olympiáda v anglickom jazyku
            • Olympiáda v anglickom jazyku

            • Olympiáda v anglickom jazyku  je jednou z foriem dobrovoľnej záujmovej činnosti žiakov základných a stredných škôl, je organizovaná ako postupová súťaž, ktorá je vyhlásená každoročne.

              Jej cieľom je – prehlbovať, rozširovať a upevňovať komunikačné zručnosti žiakov základných a stredných škôl v anglickom jazyku, zvyšovať záujem o štúdium cudzích jazykov, prispievať k účelnému využívaniu voľného času žiakov ZŠ.

              Víťazom z 8.triedy a 9.triedy v kategórii 1B sa stal žiak – Denis Treflík 8.B, ktorý ako úspešný riešiteľ olympiády bude reprezentovať našu školu aj v okresnom kole. Zo 6.triedy a 7.triedy v kategórii 1A sa stal Miroslav Klačo 7.A.

              Výhercom srdečne blahoželáme a ďakujeme všetkým zúčastneným žiakom  na olympiáde v anglickom jazyku a zároveň im želáme veľa úspechov v ďalšom štúdiu. Pán uč. Báby

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Olympiáda v anglickom jazyku.

          • Vyhodnotenie zberu papiera
            • Vyhodnotenie zberu papiera

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vyhodnotenie zberu papiera.

              Od 3. do 7.10.2022 sa na našej škole konal zber papiera, do ktorého sa zapojila celá škola. Spolu sme vyzbierali 3280 kg papiera.

              Na 1. stupni najviac vyzbierali:

              1. miesto Tomáš Miškolci - 431 kg                                                

              2. miesto Ema Možuchová -275 kg                                                

              3. miesto Katarína Viskupičová - 232 kg

              Na 2. stupni najviac papiera vyzbieral Bronko Jurista (6.r.) - 140 kg.

              Najúspešnejšou triedou v zbere papiera sa stali žiaci pani učiteľky Brošovej – I.B.

          • Vianočná zbierka
            • Vianočná zbierka

            • Milí žiaci a rodičia!

              Už po piatykrát sa na Slovensku uskutočňuje vianočná zbierka pre seniorov pod názvom Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok ?

              Naša škola sa do zbierky opäť zapája, a tak budeme môcť Krabičkami plnými lásky potešiť seniorov v domovoch dôchodcov.

              Maličkosti, ktoré potešia seniorov, môžete prinášať do školy od 24. novembra do 1. decembra 2022 , žiaci I. stupňa p. uč. Hlubíkovej a žiaci II. stupňa p. uč. Mlíchovej.

              Priniesť môžete aj zabalené krabice od topánok- zvlášť sa balí spodná časť škatule a zvlášť vrchnák.

              Vopred ďakujeme všetkým deťom, ktoré sa do zbierky zapoja.

              Mgr. Mlíchová a Mgr. Hlubíková , koordinátorky zbierky

          • iBobor 2022/2023
            • iBobor 2022/2023

            • Aj tento školský rok sa naša škola zapojila do celoslovenskej informatickej súťaže iBOBOR. Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. 

              Najúspešnejšími žiakmi a zároveň  úspešnými riešiteľmi z celej školy sa stali: Matej Gvoždiak, Viktória Kálman a Marián Viskupič 3.A,

              Peter Blanarovič 3.B, Natália Božiková a Matúš Mitas 5.roč., Lukáš Tománek 7.B, Paulína Vörösová, Patrik Kunkela a Dominik Šabík 8.A. 

              Všetkým úspešným riešiteľom srdečne gratulujeme. Pani uč. Kucharová

          • Krúžok "Poď sa hrať"
            • Krúžok "Poď sa hrať"

            • Žiaci z krúžku navštívili Mestskú vežu a Západoslovenské múzeum v Trnave, kde sa pomocou mobilnej aplikácie oboznámili s exponátmi a zároveň hľadali poklad. Žiaci si odniesli veľa zaujímavých zážitkov. Uč. Hlúbiková Do fotogalérie bol pridaný nový album Krúžok "Poď sa hrať".

          • Riaditeľské voľno
            • Riaditeľské voľno

            • Vážení rodičia,

              riaditeľka školy rozhodla poskytnúť žiakom 1. až 9. ročníka Základnej školy s materskou školou, Školská 3, Šúrovce  jeden deň voľna v termíne 18.11.2022 z prevádzkových dôvodov.

          • Revitalizácia
            • Revitalizácia

            • Veľké poďakovanie patrí pánovi záhradníkovi Igorovi Jakubovskému a jeho firme PLANTMIX s.r.o. Sponzorsky vybavil potrebný materiál a spolu s našimi žiakmi a pedagógmi zrevitalizovali časť školského areálu. Ďakujeme priateľom školy, že aj ich zásluhou sa posúvame dopredu. vedenie školy

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Revitalizácia.

          • ,,Do školy na bicykli“
            • ,,Do školy na bicykli“

            • Aj tento rok sa naša škola ZŠ Šúrovce po druhý krát zapojila do kampane,, Do školy na bicykli“. Do akcie sa zapojili žiaci celej školy podľa svojich možností a aktuálneho počasia. Menší žiaci sú, čo sa týka dochádzky, viazaní na rodičov. Vplyv zohráva  aj to, že žiaci dochádzajú do školy zo susedných obcí. Pre žiakov 2. stupňa sme pripravili aktivitu na podporu bicyklovania. Prihlásení žiaci si mohli vyskúšať jazdu na stacionárnom bicykli   (dievčatá) a jazdu na trenažéri závodného bicykla (chlapci).  Do aktivity sa zapojilo 26 dievčat a 29 chlapcov.

              Úlohou dievčat bolo prejsť na stacionárnom bicykli 1 km, odmenou im bola energetická tyčinka. Na chlapcov čakal profesionálny cestný bicykel, na ktorom cyklisti tímu BAHRAJN MERIDA jazdili po cestách Tour de France, Giro di Italia, či Vuelta Espaňa. Osadením bicykla do stacionárneho trenažéra bolo všetko pripravené na súťaž, kde víťazia tí, ktorí dokážu pedále roztočiť do najvyšších otáčok. Kto práve nepovzbudzoval, mal možnosť si vyskúšať cyklistické doplnky, ktoré k cestnej cyklistike, najmä tej závodnej neodmysliteľne patria. Za pomoc pri organizácii tohto športového podujatia, za poskytnutie bicyklov, výživových doplnkov a vecných cien ďakujeme občianskemu združeniu Talent, Pot a Sláva Šúrovce a Cyklistickému klubu AB Sereď.

              Na hodine techniky zhotovili krásne bicykle z rôznych materiálov a na hodine výtvarnej výchovy cyklistické dresy.

              Žiaci prvých ročníkov si s pani učiteľkami prešli pravidlá cestnej premávky, dopravné značky a nakreslili pekné obrázky. Žiaci druhého, tretieho a štvrtého ročníka mali za úlohu si navrhnúť cyklistický dres. Práce sa im naozaj vydarili a všetky zdobia našu chodbu. V Školskom klube detí si žiaci pozreli prezentáciu bezpečného správania sa na ceste a zahrali kvíz určený na dopravné značky.

              Akcia sa nám všetkým spoločne vydarila a v budúcnosti si ju zopakujeme.  Bc. Zuzana Gvoždiaková, koordinátor

              Do fotogalérie bol pridaný nový album ,,Do školy na bicykli“ .

          • Pečie celá škola
            • Pečie celá škola

            • Do súťaže o najlepší jablkový koláč/dezert sa zapojilo 37 žiakov.Všetky koláčiky boli veľmi chutné, preto mala naša odborná porota nesmierne náročnú úlohu. Po dlhom ochutnávaní však vybrala týchto víťazov:

              1.Tadija Baštavanov 3.B

              2.Vaneska Juríková 5.r

              3.Emily Jánošová 3.A

              4.Vladko Plvan 3.B

              5.Barborka Prielomková 2.r

              Víťazom gratulujeme a ďakujeme za všetky chutné jablkové dobroty. Mgr.Dajana Mrvová ŽŠR

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Pečie celá škola.

          • Deň jablka
            • Deň jablka

            • 21. október bol vyhlásený za Svetový deň jablka. Jabĺčka si takýto deň určite zaslúžia, pretože patria medzi najzdravšie druhy ovocia. Aj v našej škole na 1. stupni sme si  tento deň naplno užili rôznymi aktivitami-deti si vypracovali pracovné listy s témou jablka, vypočuli si rozhlasovú reláciu, zasúťažili si, pozreli si výstavku s rôznymi druhmi jabĺčok a vyhodnotili sme súťaž o najkrajšie jabĺčko. Žiaci 4. ročníka prečíatli príbehy o jablkách, v ŠKD ochutnávali prinesené ovocie a mali súťaž o najmenšie a najväčšie jablko. Ďakujeme všetkým pani učiteľkám, pánovi učiteľovi a vychovávateľkám za spoluprácu. Mgr. Zuzana Hlubíková. Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň jablka.

          • Imatrikulácia prvákov
            • Imatrikulácia prvákov

            •  „Ja prvák, sľubujem Vám, že na hodinách vždy pozor dám.
              Do školy pripravím sa riadne, desiatu zjem každopádne,
              písmenká napíšem perom, nakloním ich správnym smerom.
              Pravidlá slušného správania dodržím rád, a chcem byť s každým kamarát.
              To všetko zvládnuť chcem sám, tak na svoju prvácku česť PRISAHÁM!“

              …. znelo z hrdiel všetkých prváčikov, ktorí mali vo štvrtok veľký deň. Prvácke pani učiteľky pripravili slávnostnú imatrikuláciu – prijímanie prvákov medzi žiakov školy.
              Prijímanie do cechu žiackeho je udalosť, na ktorú by nemali žiadni žiaci zabudnúť. Slávnostné podujatie obohatili o súťažné úlohy, ktoré prebiehali v spoločenskej miestnosti našej školy. Po zvládnutí úloh ich pani učiteľky pasovali za žiakov školy, čo potvrdili odtlačkom prsta na pergamenovú listinu. Potom už na deti čakalo občerstvenie, ktoré pripravili rodičia detí. Nechýbala ani diskotéka, a tak naši najmladší žiaci zažili svoj veľký deň, keď sa imatrikuláciou stali čestnými prvákmi školy.

              Triedne učiteľky: G. Dragulová, M. Brošová Do fotogalérie bol pridaný nový album Imatrikulácia prvákov.